- NÜFUS: 1,354,050,300 (Dünyada Çin’den sonra 2. en büyük nüfusa sahiptir). Hindistan’ın 2050 yılına kadar dünyanın en kalabalık ülkesi olması bekleniyor. 1,6 milyar insanla Birleşik Devletler ve Çin’in nüfusunun toplamına neredeyse eşit olacak.
- Yüz Ölçümü: 3.287 milyon km² (Bu büyüklüğü ile Türkiye’nin 4-5 katı büyüklüktedir)
- Dünyanın yüz ölçümü en büyük 7. ülkesidir.
- Başkenti: Yeni Delhi
- Yönetim Biçimi: Federal Cumhuriyet
- Para Birimi: Rupee (Rupi). Bu para biriminin ülke dışına çıkarılması yasaktır.
- Güneyinde Hint Okyanusu, doğusunda Bengal körfezi ve batısında da Umman Denizi bulunur.
- Komşuları: Pakitan, Çin, Nepal, Bangladeş ve Myanmar
- Hindistan’daki Dinler:Dünyadaki din çeşitliliği en fazla olan ülkedir. Hinduizm (%81), Müslümanlık (%12), Hristiyanlık, Shizm ve Budizm.
- Hindistan en eski medeniyetlerden biridir.
- Hindistan’da resmi dil olarak iki adet dil bulunmaktadır. bunlar Hintçe ve İngilizcedir. bunlardan hariç yerlilerin kullandığı bir çok dil vardır.
- Hindistan’ın kalabalık nüfusu nedeniyle havası çok kirlidir. Dünyanın havası en kirli şehri Yeni Delhi’dir. Mumbai kentinde bir gün hava aldığınız zaman 100 paket sigara içmiş gibi olursunuz. Dünyadaki en kirli 20 şehirden 13’ü Hindistan’da bulunuyor.
- Hindistan dünyanın baharat ihtiyacının %70’ini karşılamaktadır.
- Bu ülkede tuvaletlerin bir çoğu evlerin dışında bulunmaktadır (%53).
- Hindistan’da işçi ücretleri çok azdır. Hamburger satın almaya yetecek kadar para kazanmak için, Hindistan’daki ortalama bir insanın yaklaşık 6 saat çalışması gerekir. Bunun birinci sebeplerinden birisi nüfusun fazla olmasıdır.
- Hindistan’da Sentinel adında bir ada vardır ve bu adadaki insanlar medeniyetle hiç tanışmamışlardır. Halen yaşamlarını ilkel bir şekilde sürdürüyorlar. Adaya yaklaşmaya çalışan insanlara saldırıyorlar.
- Bu ülkede değişik dinlerin ve ırkların olması sebebiyle bir çok bayram ve şenlik vardır. Mahavir Jayati, Ramavami, Budda Purnima bunlardan sadece birkaçıdır.
- Hindistan’da çok sıkı bir kast sistemi vardır. Kastlar arası geçiş ve başka bir kasttaki bir kişi ile evlilik yasaktır. Brahmanlar en üst sınıftaki tabakadır. Bu sınıftaki kişiler rahipler ve bilginlerdir. Bundan sonra Ksatriyalar gelir. Bu sınıfı prensler ve askerler oluşturur. Vaisyalar sınıfını esnaf ve çiftçiler oluşturur. Sudralar sınıfını işçiler ve köleler oluşturur. En sonda ise Paryalar vardır. Bu sınıf en aşağı sınıftır ve sınıflandırmaların dışındaki kişiler bu sınıftadır. Bu sınıftaki insanlar hor görülür ve aşağılanırlar. Eşi ölen bir kişi bir daha evlenmesi hangi kastta olursa olsun yasaktır.
- Meslekler babadan oğla geçer.
- Hindistan’daki adalet sistemi çok zayıftır ve her zaman güçlüyü savunur. Üst veya kendi kastındaki birini öldüren kimsenin cezası idamdır. Ancak alt sınıftaki birini katleden kimse idam edilmez. Her zaman bir üst kasttaki kişi haklıdır. Hukuk sistemi ülkedeki güçlü ve zengin kişiler için kurulmuştur.
Categories: Ana Sayfa
1 reply »